Wandel- en fietsknooppunten

Alle Biestse wandelingen en fietsroutes zijn (grotendeels) gebaseerd op wandel- en fietsknooppunten.

Hoe werkt het?

Een route is samengesteld uit lijst van knooppunten. Je wandelt of fietst van knooppunt naar knooppunt. Zo hoef je je geen zorgen te maken over straatnamen, maar hoef je enkel te letten op de markeringen naar een volgend knooppunt.

Wandelknooppunten
Wandelknooppunten zijn gemarkeerd met een knooppuntpaal met knooppuntnummer in geel groene markering. Op dezelfde paal vindt u ook pijl symbolen met een nummer. Deze symbolen geven aan in welke richting gewandeld moet worden om bij het genoemde knooppunt te komen.

Knooppuntpaal van knooppunt 11

Tussen knooppunten vind u ook pijl symbolen (bijvoorbeeld op een paal of als sticker op een verkeersbord). Deze pijlen wijzen u de juiste richting tussen twee knooppunten in.

pijlsymbool om naar het volgende knoopunt te komen.

Fietsknooppunten
Fietsknooppunten werken vrijwel hetzelfde als wandelknooppunten. De markeringen vind je meestal als bord gemonteerd op een lantaarnpaal of verkeersbord. Ook hier zijn weer borden voor (het nadern van) een knooppunt. Vanaf een knooppunt vindt je de richtingen aangegeven van nabijgegeven knooppunten. Op een aantal plekken vind je ook een bord met een knooppuntenkaart.

Tussen knooppunten in, vind je bordjes met een pijl en het knooppuntnummer om je in de juiste richting te sturen.

Knooppunten – Een fietspad langs de aa of weerijs

Zelf je route samenstellen

Via verschillende knooppunt routeplanners kan je zelf een route samenstellen om te wandelen of fietsen.
Twee mogelijke routeplanners zijn:

Website Visit brabant
Wandelknooppuntenplanner
Fietsknooppuntenplanner

Website ANWB
Fietsknooppuntenplanner


Om te starten vanuit Bezoekerscentrum Buitengewoon, vul je in het zoekveld in de kaart Biest-Houtakker in. De planner zoomt dan in op het gebied rondom het bezoekerscentrum. Vanuit daar start je met het maken van je wandelroute bij wandelknooppunt 23 of je fietsroute bij fietsknooppunt 5.