Recreëren als andersvalide

Fietsen – Leen de duofiets

Lukt alleen fietsen niet? Dan biedt een duofiets uitkomst. Een duofiets is een fiets waar 2 personen naast elkaar kunnen zitten en die elektrische trapondersteuning heeft. Zo is samen fietsen door de natuur ook voor anders validen binnen handbereik. Bezoekerscentrum Buitengewoon heeft een duofiets beschikbaar.

Neem voor meer informatie en beschikbaarheid contact op met dorpsondersteuner Ria van de Wiel via dorpsondersteuner@biest-houtakker.eu.

Wandelen – Van Bank naar Bank

Als het je niet lukt om lange wandelingen te maken, is het fijn te weten dat je zeker nog kunt genieten van de natuur met de ‘Van bank naar bank’ routes. De naam zegt het al: door steeds van de ene naar de andere bank te wandelen, ben je toch heerlijk buiten, maar kun je ook op tijd rusten.

Hieronder vind je alle banken in en om Biest-Houtakker. Kortom, stippel je route uit en geniet als vanouds van een heerlijke wandeling in de Biestse natuur.

Vogelspotten en picknick – Uitzichtplateau de Gemeijnt

Ter hoogte van waar de beek de Reusel het Wilhelminakanaal kruist, vind je uitzichtsplateau de Gemeijnt. Vanaf de wat hoger gelegen dijk kijk je uit over de natte graslanden van het Diessens broek en de Biestse Gemeijnt. Het is een plek waar veel weidevogels te vinden zijn. Het gebied is niet alleen een mooi stukje natuur, maar doet tevens dienst als waterbergingsgebied.

Het plateau is zo aangelegd dat uitkijken en het lezen van de informatieborden ook prima kan vanuit rolstoel of scootmobiel. Daarnaast is het voor iedereen mogelijk even te rusten of te picknicken aan de inclusieve picknicktafel.

De tocht naar het plateau bedraagt vanuit het bezoekerscentrum ongeveer 2 kilometer en is volledig verhard en daarmee dus ook goed toegangkelijk voor rolstoel of scootmobiel.

Wandelen – Rolstoelpad Annanina’s rust

Wil je genieten van het prachtige bosgebied Annanina’s rust, dan kan dat ook als je in een rolstoel zit of met de scootmobiel de natuur in wilt. In het bos is een halfverhard wandelpad aangelegd van ongeveer 3 kilometer lang. Midden in de natuur maar dus nog steeds prima begaanbaar.